Buurtsportcoaches

De buurtsportcoach zorgt ervoor dat meer mensen, jong en oud, in de buurt kunnen sporten en bewegen.

In Haaksbergen zijn meerdere buurtsportcoaches werkzaam met elk een eigen achtergrond en doelgroep. De buurtsportcoach is iemand die sport- en beweegaanbod organiseert in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Ik wil graag sporten!
Buurtsportcoach ondersteunt inwoners van gemeente Haaksbergen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken naar een sport- of beweegactiviteit. Er is individueel contact mogelijk, van eenmalig advies tot langdurige ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer je:

  • letterlijk en figuurlijk de weg in Haaksbergen niet goed kent en niet weet welke beweeg- en sportmogelijkheden er zijn
  • wilt ontdekken welke beweegactiviteit of beweegomgeving er bij je (lichamelijke of psychische mogelijkheden) past
  • er achter wilt komen welke sport je eigenlijk leuk vindt
  • het spannend vindt om zelfstandig op een groep of vereniging af te stappen
  • op zoek bent naar een sport- of beweegmaatje
  • financiële mogelijkheden wilt onderzoeken, om met een krap budget toch te kunnen bewegen of sporten
  • andere vragen hebt met betrekking tot sport en bewegen.

Wandelgroepen
Buurtsportcoach organiseert vijf wandelgroepen. Allemaal verschillend; van een half uur wandelen met rollator tot een ruim uur stevig wandelen. Deelname aan een wandelgroep is kosteloos. Neem voor aanmelden of informatie contact op met buurtsportcoach of kijk op www.facebook.com/buurtsporcoachhaaksbergen  

 


Opstartactiviteiten
De buurtsportcoaches Haaksbergen organiseren daarnaast regelmatig opstapactiviteiten. In een aantal weken kun je vrijblijvend kennis maken met sport- en beweegaanbod van zeer diverse aanbieders in gemeente Haaksbergen. Vaak wordt een opstapactiviteit tegen een gereduceerd tarief of kosteloos aangeboden.

Ben je benieuwd welke opstapactiviteiten er op dit moment georganiseerd worden? Kijk op www.facebook.com/buurtsportcoachhaaksbergen of neem contact op met een Buurtsportcoach.

Contact
Heb je een tof idee of zoek je iets omtrent sporten in Haaksbergen en omgeving? Neem dan contact op met een van de Buurtsportcoaches of kijk voor meer informatie over Buurtsportcoach Haaksbergen op www.buurtsportcoach-haaksbergen.nl.

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...