Ouderen ondersteuning

Onze ouderenadviseurs weten wat er komt kijken bij het ouder worden. Fysieke beperkingen, minder sociale contacten, verlies van dierbaren; voor oudere mensen zijn dit situaties die eerder voorkomen dan bij jongere mensen. De persoonlijke leefsituatie en zo lang mogelijk zelfredzaam zijn zijn voor ons de uitgangspunten voor de ondersteuning die wij bieden.

Welzijn
Zelf de regie houden en meedoen in de samenleving is voor het welzijn van ouderen van groot belang. Het welzijnswerk biedt ondersteuning door middel van voorlichting, ondersteunende diensten én activiteiten voor ouderen.

Wat biedt het welzijnswerk voor ouderen?

  • Signaleert en verbindt ouderen met vrijwilligers of organisaties die hen verder helpen;
  • Biedt begeleiding aan groepen vrijwilligers die zich inzetten voor de ouderen;
  • Creëert de mogelijkheid voor ouderen om elkaar te ontmoeten;
  • Geeft ondersteuning bij het opzetten van nieuwe activiteiten voor en door ouderen.

 

 

Wat doet een ouderenadviseur?
Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Soms is er echter ondersteuning nodig om dat te realiseren. In het oerwoud van zorgaanbieders en financiële regelingen, is het voor ouderen soms lastig om het juiste antwoord of een oplossing te vinden. De ouderenadviseur helpt de oudere, of zijn of haar omgeving, de weg te vinden naar de juiste ondersteuning. Zo nodig bemiddelt ze daarin of verwijst zij ouderen door.

Bij welke problemen kan de ouderenadviseur helpen?

  • Mijn man is overleden. Ik voel mij nu verdrietig en eenzaam. Wie kan me ondersteuning bieden?
  • Mijn vader wordt vergeetachtig. Wat moet ik doen?
  • Ik zorg al drie jaar voor mijn zieke vrouw. Ik vind dit soms erg zwaar. Kan ik hierbij ondersteuning krijgen en bij wie kan ik terecht?
  • Ik ben niet meer goed ter been, maar ik wil in mijn eigen huis blijven wonen. Welke mogelijkheden zijn er?

Wat is er te doen voor ouderen in Haaksbergen?
Als je je zorgen maakt om iemand in de omgeving, kun je dit signaal ook doorgeven aan de ouderenadviseur.

Waar vind je de ouderenadviseur?
Ton Harmsen is de ouderenadviseur in Haaksbergen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (053) 574 36 17 of per mail via t.harmsen@noaberpoort.nl.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...